Skip to content

Bagsiden

Vi danskere er et folk af mælkedrankere, osteædere og ymergnaskere. Vi er også et folk, der ligger i den helt forkerte ende af skalaen, når det gælder kræft, hjertesygdomme, sukkersyge, knogleskørhed, allergi og overvægt. Er der en sammenhæng? Det mener Ane Bodil Søgaard, Karen Østergaard og Troels V. Østergaard.

I »Mælk og sundhed: Hvad er det, du drikker?« fremlægger de resultatet af en gennemtrawling af den videnskabelige litteratur, og resultatet blev en overraskelse: Der er resultater af forskning – som vel at mærke ikke er sponsoreret af mejeriindustrien på den ene eller anden måde – fra anerkendte institutioner og offentliggjort i anerkendte tidsskrifter, der viser, at mælk er meget mere involveret i de almindelige folkesygdomme, end de fleste aner.

Der er ikke tvivl om, at bogen vil få sundhedsmyndigheder og mange læger og andre i sundhedsvæsnet op i det mørkerøde felt. Men alle, der uhildet vil sætte sig ind i den fremlagte dokumentation, må erkende, at selvom mælk er rigtig sundt for kalve, så gælder det ikke for mennesker.

»Mælk og sundhed: Hvad er det, du drikker?« er skrevet, så alle kan læse den, og heldigvis behøver almindelige mennesker ikke vente på lægerne, før de tager deres forbrug af mælk og mælkeprodukter op til overvejelse. Det er en bog, man bør læse, før man næste gang sætter tænderne i en ostemad eller drikker et glas mælk.

Forfatterne:

Ane Bodil Søgaard,
biolog, lic. scient.

Karen Østergaard,
overlæge, cand med.

Troels V. Østergaard,
fagforfatter, mag. scient.

Illustrationer til download

Klik på billederne for at hente versioner med fuld opløsning (jpg hhv pdf format).

Mælk og sundhed, bogforside
Mælk og sundhed, bogforside
Bodil Søgaard
Ane Bodil Søgaard, biolog, lic. scient.
Karen Østergaard
Karen Østergaard, overlæge, cand med.
Troels V. Østergaard
Troels V. Østergaard, fagforfatter, mag. scient.
De 3 forfattere
De 3 forfattere